TicketΕιδήσεις

ΣΟΥΠΕΡ ΕΚΔΟΣΗ: Ο δικός μας ΠΑΟΚ!

Από το Σάββατο 18 Μαΐου στα περίπτερα της Βορείου Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλίας) ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ η έκδοση «Ο δικός μας ΠΑΟΚ» έναντι 4,90 €…

*Ειδικές τιμές για Συνδέσμους του ΠΑΟΚ…

*Μπορείτε να το αποκτήσετε και στη Ν. Ελλάδα: Πληροφορίες 210-38.28.591 (από τις 15.00 έως τις 21.00).

Editorial…

 

Μια φορά κι ένα καιρό μια παρέα… Οχι αυτός δεν είναι πρόλογος για τον ΠΑΟΚ, γιατί, πολύ απλά, αυτή η ομάδα δεν στηρίχτηκε σε παραμύθια για να μεγαλουργήσει. Ούτε στη νοσταλγία για τη πατρίδα από την οποία ξεκίνησαν όλα. Ο ΠΑΟΚ, είναι τρόπος ζωής, μια πρόταση που είτε σου αρέσει, είτε δεν σου αρέσει. Την αποδέχεσαι ή την απορρίπτεις.

Οι ιδρυτές του δεν ακολούθησαν την εύκολη συνταγή της νοσταλγίας για να ιδρύσουν την ομάδα τους. Δεν… πιπίλισαν την καραμέλα της προσφυγιάς. Ιδρυσαν το σύλλογο σε μια πόλη που άλλαζε. Η Θεσσαλονίκη του 1925 έμπαινε σε πορεία διαφορετική. Είχαν περάσει 13 χρόνια από την απελευθέρωσή της, οκτώ από την πυρκαγιά που άλλαζε την εικόνα της και μόλις τρία από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα όλη, έπρεπε να επαναπροσδιορίσουν τη πορεία τους κι ο νέος σύλλογος αντιπροσώπευε αυτό το νέο που ξεπρόβαλε..
Ο ΠΑΟΚ αντί να περιχαρακωθεί στην τεράστια δεξαμενή των προσφύγων που είχαν φύγει από την Μικρά Ασία ή την Κωνσταντινούπολη αποφάσισε να γίνει κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Να απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, όλης της Γης!

Δεν είναι τυχαίο ότι η καρδιά αυτής της ομάδας δεν χτυπά μόνο στη Θεσσαλονίκη, δεν χτυπά καν μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού όπου υπάρχει ελληνισμός. Από τις κυψέλες μεταναστών της Γερμανίας, στους πρόσφυγες της Ρωσίας, στους μετανάστες τρίτης γενιάς στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Αφρική, παντού.

Πλησιάζοντας τον αιώνα ζωής ο ΠΑΟΚ έγινε αναπόσπαστο μέρος όχι μόνο της αθλητικής ζωής, αλλά και της πολιτιστικής, της καθημερινότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι ξυπνάνε και κοιμούνται με την έννοια του. Προστρέχουν στις δύσκολες στιγμές, μοιράζονται τη χαρά από τις επιτυχίες του. Τον ακολουθούν παντού. Και στις μέρες μας που η τεχνολογία επιτρέπει την επικοινωνία των ανθρώπων καταργώντας τις αποστάσεις είναι απίστευτο το πόσο πλατιά είναι η αποδοχή της. Οι φίλοι τον λατρεύουν, οι αντίπαλοι το σέβονται, οι εχθροί τον… φοβούνται!

Σε μια έκδοση δεν μπορεί να φιλοξενηθεί όλη η ιστορία του. Είναι αδύνατο. Επιλέξαμε να φωτίσουμε κάποιες εικόνες. Μοιάζει με φλας που ανάβει ξαφνικά μέσα στο σκοτάδι. Όπως οι επιτυχίες της ομάδας που αναφέρονται εδώ και έλουσαν με φως τις καρδιές των φίλων της. Είναι οι σημαντικότερες ψηφίδες της ιστορίας της ομάδας, η πηγή της περηφάνιας. Κάθε γενιά έχει να θυμηθεί τις δικές της αφορμές να νοιώσει περήφανη. Τα τελευταία 50 χρόνια ήταν μεστά σε επιτυχίες. Ο ΠΑΟΚ έγινε αυτό που είναι σήμερα. ΜΕΓΑΛΟΣ!

Αυτή η έκδοση έρχεται την ώρα που η ποδοσφαιρική ομάδα έχει μπει για τα καλά στο δρόμο των σημαντικών επιτυχιών, είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής κι υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις σε όλους. Τώρα στη χαρά του σήμερα αξίζει να θυμόμαστε τους ήρωες του χτες, αυτούς που, συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες έδωσαν τις δικές τους μάχες κι έφθασαν ψηλά, βάζοντας τις βάσεις της σημερινής μεγάλης πορείας…

 

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button