Free TipsFree WolfTicketΕιδήσεις

Οσα δεν… ακούσαμε (επειδή κουραστήκαμε) από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού!

Μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έγινε… παρέλαση Υπουργών και υφυπουργών στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Ανακοινώθηκε η σταδιακή άρση των μέτρων με παραδείγματα και εκκλήσεις για προσοχή. Εκατοντάδες εκκλήσεις, οι οποίες είχαν κοινό παρανομαστή την προειδοποίηση ότι «καθημερινά θα εξετάζεται η πορεία της νόσου και αν υπάρξει – νέα – έξαρση, τότε θα… επιστρέψουμε στην καραντίνα».

Πάντως κάνοντας μια… βόλτα στο διαδίκτυο και κυρίως στα social media αντιληφθήκαμε ότι οι περισσότεροι αντιμετώπισαν τις ανακοινώσεις ως την έναρξη της κανονικότητας. Της πλήρους κανονικότητας της ζωής μας, όπως αυτή ήταν έως τον περασμένο Φεβρουάριο.

Εμείς, εδώ στο wolfmoneybet.com, κρατάμε – πάντα – μικρό καλάθι. Αντί, λοιπόν, να προτάξουμε (με πανηγυρικό τόνο) την κατάργηση των SMS (για τη μετακίνησή μας), προτιμούμε να προειδοποιούμε για τους κινδύνους που υπάρχουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού λοιπόν, ξεχωρίσαμε κάποιες «ατάκες», τις οποίες μάλλον οι περισσότεροι αγνοήσαμε, ίσως γιατί (δικαιολογημένα) νιώθουμε κουρασμένοι – ψυχολογικά – και επιζητούμε την πλήρη απελευθέρωση των μέτρων. Κάθε τι που παραπέμπει σε περιορισμό μας κουράζει, μας… ρίχνει, αλλά οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν. Και αυτοί συνοψίζονται στα παρακάτω λόγια…

Κυριάκος Μητσοτάκης

*«Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα ατομικής υγιεινής. Δεν κάνουμε χειραψίες. Κρατάμε αποστάσεις. Φροντίζουμε ιδιαίτερα τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Και μένουμε μέσα αν έχουμε βήχα ή πυρετό, ενημερώνοντας τον γιατρό μας. Ακούμε τις συμβουλές των ειδικών για την προστατευτική μάσκα. Η χρήση της ίσως θα καλύπτει κάποια χαρακτηριστικά μας. Θα σηματοδοτεί, όμως, το σοβαρό πρόσωπο της ευθύνης μας. Όλα αυτά πρέπει να μας γίνουν δεύτερη φύση, γιατί δεν υπάρχει επιστροφή στην «προ κορωνοϊού πραγματικότητα».

*«Προσοχή, όμως: Δεν πρόκειται για τον επίλογο της περιπέτειας, αλλά για μια συνέχεια. Θα το ξαναπώ: Η έξοδός από την καραντίνα θα γίνεται βήμα – βήμα. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια πιθανή αναζωπύρωση της απειλής».

*«Το σχέδιο μας για το επόμενο δίμηνo είναι εξαιρετικά αναλυτικό και επεξεργασμένο. Είναι όμως αυτό που δηλώνει η λέξη: Σχέδιο. Άρα, θα υπόκειται σε αναθεωρήσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις των πραγμάτων και τις οδηγίες των ειδικών. Και μόνο η πειθαρχία του κάθε πολίτη θα είναι αυτή που θα κρίνει την επιτυχία του».

*«Κλειδί, πάντως, και για την επιτυχία θα είναι και πάλι η ατομική μας πειθαρχία. Η υπευθυνότητα. Η εμπιστοσύνη στις οδηγίες των ειδικών. Το αποτέλεσμα που πετύχαμε έως τώρα είναι μεγάλο. Είναι όμως ακόμα εύθραυστο. Το να επιστρέψουμε στις ζωές και στις δουλειές μας είναι πιο δύσκολο από το να μείνουμε σπίτι».

*«Δεν βγαίνουμε χωρίς λόγο. Μένουμε ασφαλείς. Γιατί η επιστροφή δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποτροπή. Αλλά σε μία επάνοδο, λελογισμένη και υπολογισμένη».

*«Μέχρι η επιστήμη να βρει το κατάλληλο εμβόλιο και μία αποτελεσματική θεραπεία, ο ιός θα ζει ανάμεσά μας. Κάποιοι δεν μπορεί παρά να νοσήσουν. Είναι στο χέρι μας αυτοί να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι και να τους παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζονται».

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button