ΕιδήσειςΕιδήσεις - Κόσμος

Καυγάς για τα εισιτήρια στο U-17

Η Ινδία διοργανώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για παίκτες κάτω των 17 χρόνων, αλλά με το… καλημέρα κιόλας δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι το δημοφιλέστερο άθλημα στη χώρα, αλλά συγκινεί πολλούς κατοίκους της. Τόσους πολλούς που τα γήπεδα είναι γεμάτα.
Μόνο που η ζήτηση δημιούργησε και προβλήματα. Στην Καλκούτα, όταν το 1982 κατασκευάστηκε το «Σολτ Λέικ» για να εξοικονομήσουν χρήματα οι υπεύθυνοι κυκλοφόρησαν τη «χρυσή κάρτα». Ο κάτοχός της πλήρωνε,σε σημερινές τιμές, γύρω στα 16.000 ευρώ (1,2 εκ. ρούπια) κι αποκτούσε το δικαίωμα να βλέπει εφ’ όρου ζωής τους αγώνες θα θα γινόντουσαν στο συγκεκριμένο στάδιο.
Ο κανόνας δεν τηρήθηκε στους αγώνες της Κυριακής (Χιλή – Αγγλία και Ιράκ – Μεξικό). Οι διοργανωτές με τη δικαιολογία ότι υπεύθυνη ήταν η ΦΙΦΑ δεν έδωσαν τα δωρεάν εισιτήρια στους κατόχους της κάρτας κι αυτοί πήγαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το γεγονός.
Ακόμη και η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έχει παράπονα αφού από τα 200 εισιτήρια που ζήτησε πήρε μόνο 85.
Ολα αυτά μπορούσαν να ήταν φυσιολογικά, αλλά το γήπεδο χωρά 66.687 θεατές. Ο αριθμός φαίνεται μεγάλος, αλλά η Καλκούτα έχει πληθυσμό που ξεπερνά τα 5 εκ. κατοίκους.

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button