Free TipsFree WolfTicketΣτοίχημα

Κακές συνήθειες στο στοίχημα!

Οι πιο πολλοί άνθρωποι ζουν σήμερα για την ικανοποίηση των αναγκών τους, ξοδεύοντας πολλές φορές πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι… αντέχει η τσέπη τους.

Το ίδιο ισχύει και με το στοίχημα. Οι περισσότεροι παίζουν περισσότερα χρήματα από αυτά που «αντέχουν» να χάσουν με αποτέλεσμα, αργά ή γρήγορα να έρθει η χρεοκοπία. Και η χρεοκοπία θα γεννήσει πάρα πολλά προβλήματα τόσο προσωπικά, όσο και στις σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους (οικογένεια κλπ). Το αποτέλεσμα αυτής της κακής συνήθειας, δηλαδή το να παίζεις στο στοίχημα περισσότερα χρήματα απ’ ότι σου επιτρέπει η τσέπη σου, θα σε οδηγήσει κάποια μέρα στη καταστροφή. Θα ήθελες να συμβεί αυτό στη ζωή σου; Σίγουρα όχι! Τότε βάλε σήμερα κιόλας ένα τέλος σ’ αυτή τη κακιά σου συνήθεια.

Μία άλλη κακιά συνήθεια είναι να ασχολείται κάποιος από το πρωί μέχρι το βράδυ με το στοίχημα. Κάθε μέρα, χωρίς να αφιερώνει τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένειά του. Ακόμα κι αν σωματικά βρίσκεται μαζί με τα παιδιά του και τη γυναίκα του περνώντας ευχάριστες στιγμές, νοητικά βρίσκεται αλλού, ίσως σε κάποιο γήπεδο της Αγγλίας… με το κινητό στο χέρι συνδεδεμένο σε ένα livescore, περιμένοντας το Over της Τσέλσι.

Σου θυμίζει κάτι αυτό; Κατάλαβε, ότι αν αφήνεις τις πιο σημαντικές σου σχέσεις να λιμοκτονούν από έλλειψη χρόνου, αγάπης και ενέργειας, τότε το τελικό αποτέλεσμα, ακόμα κι αν «πιάσεις» το Over που περιμένεις, θα είναι δυσάρεστο για όλους. Και για εσένα και για τα παιδιά σου!

Άλλη μία κακή συμπεριφορά των περισσότερων παικτών του στοιχήματος είναι να βρίζουν και να ρίχνουν τις ευθύνες σε άλλους όταν χάνουν ένα δελτίο. Θα τους φταίει ή ο διαιτητής που δεν έδωσε το πέναλτι ή ο επόπτης που υπέδειξε οφσάιντ, ή η τύχη που η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Ή ο tipster που πρότεινε τον άσο και ένα σορό ακόμη δικαιολογίες. Θα πρέπει να εμπεδώσεις ότι οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών είναι μέσα στο παιχνίδι και πάντα θα εξαρτιέσαι από αυτές.

Τα δοκάρια και τα «άχαστα» γκολ, επίσης. Ενώ όσον αφορά τους tipsters, θα πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι από τη στιγμή που επιλέγεις να βάλεις στο δελτίο σου σημεία κάποιου άλλου, από εκείνη τη στιγμή τα σημεία αυτά, παύουν να είναι του άλλου και γίνονται δικά σου!

Αν δεν ανακαλύψεις ότι αυτός που πραγματικά φταίει είσαι εσύ, τότε πολύ λυπάμαι, θα συνεχίσεις στοιχηματικά να κάνεις ότι έκανες μέχρι σήμερα.

Η μη καταγραφή όλων των πονταρισμάτων σου για να παρακολουθείς και να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή το αν είσαι και πόσο χαμένος ή κερδισμένος, είναι άλλη μία κακή συνήθεια που πρέπει να αλλάξεις.

Το ποντάρισμα χωρίς να έχεις κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στο παιχνίδι σου ή το ποντάρισμα που κάνεις μετά από μία πρόχειρη μελέτη επίσης είναι κακές συνήθειες. Τα αποτελέσματα, τα γνωρίζεις…

Τα παραπάνω παραδείγματα φανερώνουν ορισμένες από τις πολλές -δυστυχώς- κακές συνήθειες των ανθρώπων που ασχολούνται με το στοίχημα. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να σου δείξει ότι η ζωή θα σου δώσει πάντα τις συνέπειες εκείνες που σχετίζονται με τις πράξεις σου.

Κάθισε με την ησυχία σου και εντόπισε όλες εκείνες τις κακές συνήθειες που έχεις. Γράψτε τες σε ένα χαρτί να τις βλέπεις. Να είσαι ειλικρινής, άλλωστε τον ίδιο τον εαυτό σου, δεν μπορείς να τον ξεγελάσεις. Σκέψου τις μελλοντικές σου συνέπειες των κακών αυτών συνηθειών. Αφού πείσεις τον εαυτό σου ότι αυτές, κάποια στιγμή θα σε οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή και όχι μόνο, προσδιόρισε νέες επιτυχημένες συνήθειες.

Η επιτυχημένη συνήθεια, συνήθως, είναι το αντίθετο της κακής σου συνήθειας. Και εδώ, όπως και με τις κακές σου συνήθειες, σημαντικό είναι να εντοπίσεις τα μελλοντικά πιθανά οφέλη που θα έχεις.

Τέλος, αφού εμπεδώσεις το ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, μέχρι να το αλλάξεις εσύ, δημιούργησε ένα σχέδιο το οποίο θα σε βοηθήσει να μπει σε εφαρμογή η νέα σου, επιτυχημένη πλέον καλή συνήθεια.

 

Από το βιβλίο του ΛΟΧΑΓΟΥ, «Πλοηγός για το στοίχημα»

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button