ΕιδήσειςΕιδήσεις ΕλλάδαΟλυμπιακός

Θέλει «φτερά» κι ένα νέο Τσόρι

Οι πρώτες διαπιστώσεις από τον Ολυμπιακό, που θέλει να δημιουργήσει ο Τάκης Λεμονής είναι δύο. Η ομάδα «πονά» στον παίκτη που θα κάνει παιχνίδι και θα δημιουργήσει φάσεις, αλλά και στους εξτρέμ.

Στον οργανωτή του παιχνιδιού λείπει ένας Τσόρι ή ένας Φορτούνης στην καλή του μέρα. Αλλωστε η συνεργασία των δύο και η εναλλάξ χρησιμοποίησή τους τα προηγούμενα χρόνια είχε αποδώσει καρπούς. Υπήρχε δημιουργία και οι επιθετικοί μπορούσαν να σκοράρουν.

Ο σημερινός Ολυμπιακός «πονά» και στις πτέρυγες. Οι εξτρέμ δεν μπορούν να κάνουν παιχνίδι και να «σπάσουν» τις συνήθως κλειστές άμυνες των αντιπάλων. Αυτό έγινε και στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Το κέντρο άμυνας της ομάδας από το Περιστέρι ήταν συμπαγές και δύσκολα… έχανε φάση. Βέβαια τα προηγούμενα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ποιότητα παικτών, όπως ο Βάις, ο Κάμπελ, ο Ντοσεβί (σ.σ. έστω κι αν άκουγε… πολλά), ο Ντουρμάζ, ο Φουστέρ. Σήμερα με τους Πάρντο και Σεμπά η διαφορά είναι αισθητή. Και μη λησμονούμε ότι στις «δυνατές» χρονιές του Τάκη Λεμονή στον Ολυμπιακό, στα άκρα έπαιζαν ποδοσφαιριστές όπως οι Τζόρτζεβιτς και Γκαλέτι!!

Αντίθετα, τα πρώτα δείγματα γραφής της συνεργασίας των Σισέ και Νικολάου στο κέντρο της άμυνας είναι ενθαρρυντικά. Ειδικά ο Νικολάου μπορεί να εξελιχτεί ταχύτατα και να γίνει απαραίτητος στο κέντρο της άμυνας (και γιατί όχι να αποδειχθεί «νέος Ρέτσος» και να φέρει χρήματα, από πιθανή πώληση).

Αν το πρόβλημα δεν λυθεί… εσωτερικά με ευκαιρίες σε όσους μπορούν να βοηθήσουν θα λυθεί στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μόνο που μέχρι τότε κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμο χρόνο στο λιμάνι.

 

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button