ΕιδήσειςΕιδήσεις ΕλλάδαΠαναθηναικός

Η «προίκα» του Πανιώνιου και ο Ουζουνίδης

Πάντα ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε την άποψη ότι η πορεία του στον Πανιώνιο τον ωρίμασε ως προπονητή. Εκεί, ουσιαστικά, έκανε… όνομα και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες.

Ομως δεν πίστευε ότι η σημαντικότερη «προίκα» από την θητεία του δεν θα ήταν οι τεχνικές γνώσεις, αλλά η ψυχολογία της ομάδας που προσπαθεί να μείνει ενωμένη κόντρα σε «θεούς και δαίμονες».

Η θητεία του Ουζουνίδη στον Πανιώνιο συνοδεύτηκε από τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις στις πληρωμές των ποδοσφαιριστών και πολύ άγχος που ελάχιστη σχέση είχε με αυτούς καθ’ αυτούς τους αγώνες.

Ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές οι συνθήκες θα αναβίωναν και πάλι σε μια ομάδα του μεγέθους του Παναθηναϊκού. Κι όμως αυτό έγινε κι ο τεχνικός των «πρασίνων», πια, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα ίδια όπλα που είχε χρησιμοποιήσει και τότε στον Πανιώνιο.

Να δώσει δηλαδή στους ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι το μόνο αντίδοτο στα προβλήματα είναι οι επιτυχίες τους μέσα στο γήπεδο και η στήριξη του κόσμου. Μόνο με τον τρόπο αυτό μπορεί η ομάδα να είναι ανταγωνιστική.

Το αποτέλεσμα φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τη νίκη την πανηγύρισε ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του σαν μικρά παιδιά. Και μάλιστα παρά τα… ανάποδα αποτελέσματα της σεζόν εάν δεν υπήρχε η αφαίρεση των 2 βαθμών τώρα οι «πράσινοι» θα ήταν στην 3η θέση πίσω από Ατρόμητο και ΑΕΚ!

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button