ΠΑΟΚ

Η νέα Τούμπα και το… Καυτανζόγλειο!

Το όνειρο χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα! Ο λόγος για τη νέα Τούμπα, που με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη, τα έργα θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2020.

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η Τούμπα είναι ο «ναός» των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άλλωστε έχτισαν τούβλο – τούβλο το γήπεδο πριν πολλά χρόνια. Ακούγεται εδώ και καιρό, ότι χρειάζεται ανανέωση, με την πλειοψηφία του κόσμου, να μην θέλει να… ακούσει νέα έδρα σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιβαν Σαββίδης το πήρε απόφαση. Αναλαμβάνει πλήρως την κατασκευή νέου γηπέδου, στον ίδιο ακριβώς χώρο. Τα εκατομμύρια ευρώ που θα ξοδέψει πολλά. Ωστόσο, στοχεύει στην δημιουργία ενός υπερσύγχρονου γηπέδου, το οποία θα ανταποκρίνεται πλήρως στην ιστορία της ομάδας.

Σε συνεννόηση, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Θανάση Κατσαρή, τα έργα θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα γκρεμιστεί εντελώς ο χώρος του γηπέδου και θα εκτελεστεί ανακατασκευή.

Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα περίπου 35.000 θέσεων (αντί 28.000 που έχει τώρα), σκέπαστρο σε όλες τις κερκίδες, υπόγειο πάρκινγκ, περισσότερες σουίτες, όσα και εμπορικά καταστήματα γύρω από την κατασκευή του.

Τα έργα είναι δρομολογημένα για το καλοκαίρι του 2018 και αν όλα κυλήσουν με βάσει το πλάνο, θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο του 2020.

«Μετακομίζει» στο Καυτανζόγλειο!

Για δύο σεζόν, ο ΠΑΟΚ καλείται να αλλάξει έδρα και το «υπηρεσιακό» γήπεδο που θα τον φιλοξενήσει, δεν είναι άλλο από το «Καυτανζόγλειο». Το συγκεκριμένο στάδιο ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Ηρακλής που υποβιβάστηκε λόγω χρεών στην Γ’ κατηγορία, δεν αγωνίζεται πια εκεί. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα (χωράει περίπου 30.000 θεατές), ενώ θα γίνουν και εκεί έργα, ώστε να πληρεί τις προυποθέσεις των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Εδρα της Εθνικής η Θεσσαλονίκη!

Τα τελευταία 24ώρα, ολοένα και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, πως η Εθνική Ελλάδος, θα αποχωρήσει από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αλλωστε, το «ενοίκιο» που πληρώνει η ΕΠΟ για την χρησιμοποίηση του φαληρικού γηπέδου, ανέρχεται στα 200.000 ευρώ τον χρόνο. Η φιλοδοξία του Ιβάν Σαββίδη, είναι η «γαλανόλευκη» να έχει ως έδρα τη νέα Τούμπα. Μάλιστα, για να πετύχει κάτι τέτοιο, υπάρχουν φήμες πως θα την παραχωρήσει δωρεάν στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, την δεδομένη χρονική στιγμή, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Το «θέμα» της μετακίνησης της «επίσημης αγαπημένης» έχει ξεκινήσει για τα «καλά», με το «Καυτανζόγλειο» να παίζει… δυνατά ως το επόμενο γήπεδο, που θα φιλοξενήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Γ. ΑΜΑΝ.

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button