Ειδήσεις

«Γολγοθάς» για τις ελληνικές ομάδες…

Με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από το Γιουρόπα Λιγκ η Ελλάδα… παραμένει στην 15η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, με 28.600 βαθμούς. Τι σημαίνει αυτό – πρακτικά – για τις ομάδες (μας) που θα κερδίζουν ευρωπαϊκά «εισιτήρια» για τις δύο επόμενες περιόδους;

Για τη σεζόν 2018-19:

Πρωταθλητής: Θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (7-8 Αυγούστου).

Δεύτερος: Θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (24-25 Ιουλίου) και για να παίξει στους ομίλους της διοργάνωσης θα χρειαστεί 3 (!) προκρίσεις.

Κυπελλούχος: Θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (9 Αυγούστου). Εφόσον η ομάδα που κατακτήσει το Κύπελλο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις της Σούπερ Λίγκας, τότε το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα θα το πάρει η ομάδα που θα τερματίσει 3η στο πρωτάθλημα.

Ο 3ος και ο 4ος της βαθμολογίας (ή ο τέταρτος και ο πέμπτος εάν υπάρξει αλλαγή από το Κύπελλο) θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (26 Ιουλίου).

Για τη σεζόν 2019-20:

Απ’ αυτή τη σεζόν οι ελληνικές ομάδες θα… νιώσουν τι σημαίνει η 15η θέση της χώρας μας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ.

Πρωταθλητής: Χάνει έναν προκριματικό γύρο. Δηλαδή θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό και για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα χρειαστεί 3 προκρίσεις.

Δεύτερος: Θα ξεκινήσει κι αυτός από τον 2ο προκριματικό, δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τη σεζόν 2018-19.

Κυπελλούχος: Θα έχει το καλύτερο εισιτήριο μιας και θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα.

Ο 3ος και ο 4ος θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Κοινοποίησε σε :

Παρόμοια άρθρα

Back to top button